Webbutveckling

Hur man börjar lära sig webbutveckling

Webbutveckling är en karriär som kombinerar en mängd olika tekniska färdigheter och kreativa förmågor. En webbutvecklare ansvarar för att skapa webbplatser och andra onlinetjänster som gör det möjligt för företag att nå nya kunder och bygga upp sin varumärkesimage.

Internet har blivit en central del av många människors liv, och webbutvecklare arbetar för att se till att de levererar en utmärkt användarupplevelse. Det innebär en webbplats som är lätt att navigera, laddar snabbt och är trogen företagets varumärkesidentitet. En karriär inom webbutveckling kräver ingen traditionell examen, men en kandidat- eller magisterexamen kan hjälpa dig att sticka ut från andra arbetssökande. Webbutvecklare kan arbeta frilans eller heltid och jonglera med projekt för flera kunder samtidigt, beroende på deras behov.

Hur man börjar lära sig webbutveckling

Om du funderar på en karriär inom webbutveckling är det viktigt att börja lära sig direkt. Området förändras ständigt, så det är viktigt att vara redo för allt som kommer i din väg. Du kan lära dig att koda genom att läsa handledningar eller genom att delta i ett kodningsbootcamp som vårt.

Investera i din utbildning: En god kunskap om en rad olika programmeringsspråk är avgörande för webbutvecklare. Du bör också känna till de senaste trenderna och de bästa metoderna inom webbdesign och -utveckling. Utveckla en portfölj: Sätt ihop en samling arbeten som visar upp dina färdigheter inom webbutveckling. En portfölj är ett viktigt verktyg när du söker jobb, så se till att varje projekt innehåller en tydlig berättelse om hur du löste problemet.

Vad är utveckling av webbsidor?

Vebsidutveckling är processen att utforma och implementera en webbplats eller webbapplikation. Det handlar om att skapa den del av webbplatsen som läsarna kan se och interagera med, den så kallade frontenden, samt webbplatsens programmerings- och databasdelar, den så kallade baksidan.

För att utveckla en webbplats måste man lära sig flera tekniker och språk, bland annat HTML (HyperText Markup Language), CSS (Cascading Style Sheets), JavaScript och det CMS (Content Management System) som kommer att driva webbplatsen. Det krävs också en god förståelse för programvara och programmering på serversidan, databaser och API:er.

Det första steget i ett projekt är att ta fram en plan eller ett skelett för webbplatsen, eller en wireframe. Detta kan vara en skiss på papper eller ett verktyg som Invision, Slickplan eller Mindnode. När du har byggt upp ditt skelett måste du spara det som en fil med hjälp av en textredigerare. Textredigerare är mycket bättre verktyg för webbsidor än ordbehandlare, som infogar tecken som inte är giltig HTML. När du sparar filen ska du se till att använda enkla och konsekventa namnkonventioner. Detta kan hjälpa webbläsaren att hitta filen och minimera risken för att den försvinner eller placeras fel.

Du måste dessutom välja en lämplig plats för din fil. Detta bör vara en mapp i ditt filsystem som är skild från den katalog där du sparar alla dina andra filer.

När ditt skelett är klart måste du lägga till bilder och andra visuella element på din webbplats. Detta gör du genom att klicka på knappen ”Lägg till element” i det vänstra hörnet av redigeringsverktyget och sedan dra en bild till din webbplats. Du kan välja att ladda upp en bild från din dator, eller så kan du få tillgång till Hostingers kostnadsfria lagerbildsbibliotek med över en miljon bilder.

5 steg till utveckling av webbapplikationer

Utveckling av webbapplikationer är ett utmärkt sätt att effektivisera dina affärsprocesser och ge dina kunder en unik upplevelse. Det är dock viktigt att förstå begränsningarna med denna typ av utveckling och välja en lösning som bäst uppfyller dina affärsmål.

1. Marknadsundersökning:

Det första steget i utvecklingen av en framgångsrik webbapplikation är att identifiera din målgrupp och deras behov. Genom att göra detta kommer du att lära dig vilka problem de upplever och hur du kan bygga en app som uppfyller dessa behov.

2. Definiera funktioner:

Nästan är det dags att börja definiera appens huvudfunktioner och funktionalitet. Detta hjälper dig att bestämma hur du ska skilja din produkt från andra på marknaden och ge den en konkurrensfördel.

3. Backend-utveckling:

Nästa del av utvecklingen av webbapplikationer är backend-utveckling, som tar hand om all data som lagras och organiseras på serversidan. Detta är viktigt eftersom det gör det möjligt för din frontend att kommunicera med servern och få all information som den behöver för att fungera smidigt.

4. CMS:

Ett innehållshanteringssystem (CMS) är en webbaserad programvara som gör det möjligt även för icke-tekniska användare att skapa och redigera sitt innehåll online. Från bloggar till större webbplatser, CMS gör det möjligt för vem som helst med lämplig kompetens att hantera sin webbplats och hålla den uppdaterad med den senaste informationen.

5. Återkoppling:

När du har genomfört stegen ovan är det dags att testa appen med pionjäranvändare för att se hur väl den fungerar. Med hjälp av denna feedback kan du justera appens användargränssnitt och lägga till nya funktioner för att förbättra upplevelsen.

Vad du behöver veta om PHP-webbutveckling

PHP-webbutveckling är ett av de vanligaste skriptspråken som används för att utveckla dynamiska webbplatser och applikationer. Det är ett allmänt användbart språk med öppen källkod som lämpar sig för webbprogrammering och är lätt att lära sig.

Som PHP-utvecklare innebär dina arbetsuppgifter att analysera datastrukturer och algoritmer för att komma fram till effektiva och snabba lösningar. Du måste välja den bästa datastrukturen för ett visst problem, och du måste också välja en algoritm som är skalbar och flexibel nog för storskaliga tillämpningar.

För övrigt måste en PHP-utvecklare vara väl förtrogen med programmeringstekniker och kodningsstil. Dessa färdigheter hjälper dig att upprätthålla integriteten i din kod och gör den lättare att felsöka. Med hjälp av den senaste tekniken skapar PHP-utvecklare webbaserade applikationer och programvara som kan optimeras för stationära och mobila plattformar. De kan arbeta självständigt eller som en del av ett team.

Anpassning av webbplatser och appar är en av de viktigaste moderna trenderna inom digitala medier. PHP-utvecklaren måste kunna förstå kundens krav och anpassa webbplatsen och apparna i enlighet med detta för att uppfylla dessa krav.

Kommunikation är en annan viktig färdighet som en PHP-utvecklare måste ha. De ska kunna kommunicera effektivt och tydligt med kunderna, särskilt via audio-video eller skype-samtal. För övrigt bör en PHP-utvecklare kunna delta i möten med självförtroende och vara en god lyssnare för att förstå kundens perspektiv. De bör också vara bekväma med ett stort antal olika kommunikationsmedier, såsom videochatt och e-post.

Webbapplikationsutveckling – ett kostnadseffektivt alternativ för företag med en budget

  1. Utveckling av en webbapplikation är ett utmärkt sätt att leverera skräddarsydd programvara till ditt företag.
  2. Det är också ett kostnadseffektivt alternativ för företag med en budget.
  3. Webbapplikationer använder webbteknik (HTML, CSS och JS) för att lagra och manipulera data.
  4. Ofta använder de sig av CRUD-modellen, som står för ”Create”, ”Read”, ”Update” och ”Delete”.

Hur man bygger en karriär inom WordPress-utveckling

WordPress är en extremt populär programvara som används för att skapa webbplatser, bloggar och appar. Det är också ett utmärkt sätt för webbutvecklare att bygga upp en karriär. WordPress-plattformen är otroligt mångsidig och tillåter ett stort antal anpassningar. Du kan lägga till anpassade HTML-sektioner och flytta runt dem för att passa dina behov, samt lägga till e-handelsfunktioner genom WooCommerce.

Ett insticksprogram är en programvara som utökar funktionaliteten på din WordPress-webbplats utan att ändra kärnkoden. De kan läggas till både i backend och front end och använder ofta PHP-krokar för att köra en funktion eller klass vid en specifik begäran. För att skapa ett insticksprogram måste du känna till det grundläggande WordPress-ramverket samt ha goda kunskaper i HTML och CSS. Det sistnämnda används för att utforma en sidas struktur och definiera dess layout och utseende.

Du behöver dessutom veta hur man använder JavaScript och PHP, som båda är viktiga skriptspråk på serversidan. Du kan lära dig dessa programmeringsspråk genom kodningsbootcamps eller onlinekurser. När du väl behärskar grunderna är det dags att börja tillämpa dem i verkliga projekt. Detta kan göras genom frilansarbete eller genom att skapa premiumplugins och teman.

Att skapa en portfölj med ditt arbete är viktigt för frilansande utvecklare och kan hjälpa dig att få fler jobberbjudanden. Bearne avråder dock från att göra för mycket frilansarbete, eftersom det kan vara svårt att hitta tillräckligt med jobb och det kan ta mer av din tid än du vill.