Webbutveckling

Hur du lyckas med webbutveckling

Webbutveckling är skapandet av webbplatser och andra applikationer som fungerar över internet. Det innefattar aspekter av webbdesign, publicering och programmering. Det finns två huvudtyper av webbutveckling – front end och back end.

Front end webbutveckling avser vad en användare ser och interagerar med på en webbsida, inklusive hur färger, ikoner, text och bilder visas. Det innebär användning av programmeringsspråk som HTML, CSS och JavaScript. Back-end webbutveckling avser back-end-arkitekturen och de underliggande system som en webbplats använder för att fungera. Backend-utvecklare ansvarar för hur en webbplats databaser, applikationer och kod är strukturerade. De ansvarar också för säkerhet, funktionalitet och prestanda på en webbplats. Denna typ av webbutveckling är lite mer komplex och kräver en djupare förståelse för den teknik som används för att bygga webbplatser.

En bra webbdesigner har starka programmeringskunskaper och en vilja att lära sig ny teknik på en regelbunden basis. Förmågan att läsa och förstå kod som skrivits av andra utvecklare är också viktig. En gedigen förståelse för logik och problemlösning är också ett måste.

Oavsett om du är en erfaren utvecklare eller precis har börjat finns det många sätt att skaffa sig de färdigheter som behövs för att lyckas inom webbutveckling. Ett sätt är att slutföra en kurs som erbjuds av ett online-inlärningsprogram. Många av dessa program erbjuder en mängd olika kurser, från HTML till Python och JavaScript. De kan också vara ett bra sätt att nätverka med andra utvecklare och få det stöd du kan behöva när du står inför utmaningar.

Grunderna för utveckling av webbapplikationer

Webbapplikationsutveckling är processen för att skapa en webbaserad programvarulösning. Det finns många olika typer av webbappar som kan byggas för att tjäna olika syften, till exempel Salesforce som hjälper företag med försäljning och marknadsföring, Google Docs som är en plattform för dokumenthantering eller till och med en e-handelswebbplats som hanterar transaktioner för onlinekunder.

För att påbörja processen med att skapa en webbapp behöver du komma på ett koncept för din idé och fundera på vilken målgrupp som kan dra nytta av den. De mest användbara apparna är de som löser ett problem som människor ofta ställs inför i sitt dagliga liv. Nästa steg är att göra lite research för att ta reda på om problemet finns och om det gör det, hur du bäst kan lösa det med hjälp av teknik.

När du har validerat din idé och undersökt marknaden är det dags att komma igång med wireframe- och prototypstadierna för utveckling av webbapplikationer. I det här skedet kommer du att skissa på ett arbetsflöde för din app och planera hur användargränssnittet ska utformas.

Du kommer också att vilja överväga vilka verktyg du behöver för att bygga din webbapp. Detta inkluderar att undersöka back-end- och front-end-teknik och ramverk som på ett kompetent sätt kan uppfylla ditt projekts krav. Slutligen behöver du skapa ett schema för när du hoppas kunna slutföra webbapplikationen. Under utvecklingsfasen måste du administrera tester för att säkerställa att varje ny iteration av din app fungerar som avsett.

Vad är utveckling av webbappar?

  • Webbapputveckling är en process för att utforma en programvaruprodukt som kan hostas över internet.
  • Det krävs en solid backend- och frontend-teknik för att fungera korrekt.
  • Det första steget i utvecklingsprocessen är marknadsundersökning – att få en objektiv förståelse för användarproblemet, dess omfattning och konkurrenter som erbjuder alternativa lösningar till det.
  • Insikterna från denna fas avgör det tekniska fokuset för produkten.

Så här installerar du WordPress-plugins

Plugins är förprogrammerade funktioner som gör det möjligt för WordPress-webbplatser att utföra ytterligare uppgifter utan att röra kärnprogramvaran. Bortsett från widgets, är de ett av de viktigaste sätten som webbplatser kan göra improvisationer utan att anlita utvecklare för att göra det åt dem. Det finns gratis plugins som kan användas för att lägga till funktionalitet på en webbplats, men det finns också premiumplugins som erbjuder fler funktioner och som ofta uppdateras regelbundet. Det är också bäst att välja plugins med ett stort antal aktiva installationer och användarrecensioner. På så sätt kan du vara säker på att de är tillförlitliga och mindre benägna att drabbas av kompatibilitetsproblem med andra plugins eller WordPress kärnprogramvara.

För att installera ett plugin loggar du in på din WordPress-instrumentpanel och navigerar till Plugins Lägg till ny. Härifrån kan du bläddra i ett galleri med tillgängliga plugins och välja de som passar webbplatsens behov. Klicka sedan på knappen ”Installera nu” för att aktivera dem. Du kan också söka efter specifika plugins efter namn i sökfältet högst upp på sidan. Populära plugins inkluderar Yoast SEO för sökmotoroptimering, Akismet för förebyggande av skräppost, WP Rocket för att påskynda din webbplats och Wordfence för säkerhet.

Många människor oroar sig för att för många plugins kan sakta ner deras webbplatser, men så är inte nödvändigtvis fallet. Snarare kan dålig prestanda orsakas av saker som ett dåligt webbhotell, ooptimerad kod eller överfyllda teman. Det är dock fortfarande viktigt att notera att plugins belastar hostingresurserna på din webbplats, vilket är anledningen till att du alltid bör vara försiktig när du installerar dem.